Cinecrowd

CineCrowd ontstond in 2011 rondom de korte film ‘Morgen is alles beter’ van Floris Parlevliet. Zojuist afgestudeerd aan de HKU met de prijs voor beste studentenfilm op zak wilde Floris snel meer. ‘Morgen is alles beter’ bracht € 10.000 op nog voor de tijdslimiet van de crowdfunding om was.

GA NAAR WEBSITE

Category:

Beschrijving

CineCrowd ontstond in 2011 rondom de korte film ‘Morgen is alles beter’ van Floris Parlevliet. Zojuist afgestudeerd aan de HKU met de prijs voor beste studentenfilm op zak wilde Floris snel meer. ‘Morgen is alles beter’ bracht € 10.000 op nog voor de tijdslimiet van de crowdfunding om was. Het succes van de campagne inspireerde bevriende filmmakers om ook te gaan crowdfunden. Floris en zijn compagnon Roel vatten het idee op om hierin te faciliteren middels een crowdfunding platform voor film: CineCrowd werd opgericht.

CineCrowd ontwikkelde zich in de jaren die daarop volgden tot beweging gericht op de realisatie van films, uitgaande van het idee om de crowd – de mensen voor wie de films uiteindelijk bedoeld zijn – te betrekken bij het (mede)mogelijk maken van film. Sinds 2011 faciliteerde CineCrowd ruim 650 succesvolle crowdfunding campagnes en doneerden via CineCrowd ruim 60.000 filmliefhebbers tezamen bijna 5 miljoen euro aan filmprojecten.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cinecrowd” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment