Doneeractie

(3 klantbeoordelingen)

Beschrijving

Wat is Doneeractie NL?

Doneeractie NL is een commercieel crowdfundingplatform dat mensen in staat stelt om geld op te halen voor goede doelen uitsluitend in Nederland. Deze lopen uiteen van uitdagende omstandigheden als ongelukken, ziektes en problemen tot het financieren van reizen.

Doneeractie Kosten

Veel mensen vragen zich af ‘Wat zijn de kosten van Doneeractie. NL?’. Doneeractie rekent een percentage van 7,3% (incl. btw) van het gedoneerde bedrag als platform kosten. Daar komen de kosten voor iDEAL nog bij á €1,03 (incl btw) per transactie. Deze kosten worden direct ingehouden van het gedoneerde bedrag. Deze kosten zijn lastig te vinden, maar als je zoekt onder het kopje ‘Informatie’ → ‘Veel gestelde vragen’ → ‘Wat kost het gebruik van Doneeractie.nl?’

Vergelijk de prijzen van alle donatieplatformen in de tabel onderaan deze pagina.

Doneeractie Belasting

Hoeveel belasting betaal je over de donaties die je via Doneeractie. nl ontvangt? Als de schenking niet hoger is dan € 2.244 (tijdelijk € 3.244 per schenker in 2021), hoeft de ontvanger van de donaties geen belasting te betalen. Voor giften van naaste familieleden kunt je €5.604 belastingvrij schenken. Met crowdfunding kunt je dus veilig €100.000 inzamelen zonder schenkbelasting te betalen, zolang de donatie lager is dan € 2.244 per donateur. Als er meer donaties worden gedaan voor elke donateur, wordt 30% schenkingsbelasting betaald over donaties tot € 124.726. Voor giften boven dit bedrag wordt een schenkingsbelasting van 40% betaald. Dergelijke geschenken zijn uiterst zeldzaam in crowdfunding-campagnes.

Doneeractie Reviews en Ervaringen

Doneeractie is een commercieel donatie platform in Nederland. Helaas zijn er online geen reviews te vinden. Er is slechts één (1 ster) review op klacht.nl te vinden, dat zijn er helaas te weinig om een goed beeld te krijgen.

Is Doneeractie NL betrouwbaar?

Doneeractie bestaat sinds 2016 en heeft enkele miljoenen Euro’s ingezameld voor het goede doel in Nederland. Je kunt dus met enige zekerheid stellen dat het donatieplatform Doneeractie betrouwbaar en veilig is. Een Doneeractie telefoonnummer is niet te vinden, je kunt wel gebruik maken van de Doneeractie veel gestelde vragen of het contactformulier. 

Hoe werkt Doneeractie?

Een doneeractie opzetten is gemakkelijk. Je start met het aanmaken van de doneeractie. Als je alle informatie gereed hebt, is dit snel gedaan. Zodra de actie is goedgekeurd en je bent aangemeld, kun je beginnen met geld inzamelen via Mollie. Door de Doneeractie zelf te delen via e-mail, WhatsApp, Facebook en andere socialmediakanalen bereik je snel een grote groep met mensen. Je kunt de donateurs persoonlijk bedanken en op de hoogte houden door middel van updates.

Doneeractie Alternatief

Er zijn inmiddels veel verschillende donatieplatformen in de wereld en in Nederland. Een goed Doneeractie alternatief voor Nederland en andere Europese landen is WhyDonate. Zij zijn een stuk goedkoper en een betrouwbare Nederlandse partij die actief is in heel Europa. Onderaan deze pagina vind je een volledige vergelijking.

 

DonatieplatformBeoordelingenPlatformkostenTransactiekostenOverige kostenBetaalmethodesWebsite lancering
WhyDonate4,70%1,9%+ €0,25GeeniDEAL, Creditcard, Paypal, Overboeking, Incasso, Sofort,
Bancontact, EPS, Giropay, Belfius, KBC
2013
GoFundMe4,50%2,9% + €0,25GeenCreditcard, iDEAL2010
Doneeractie2,97,3%€1,03GeeniDEAL, Overboeking, Bancontact
Belfius, KBC, Sofort.
2016
Geef4,20%3,4% – 11,4%*GeeniDEAL, Creditcard, Paypal, Klarna.2011
Voordekunst4,28,5% – 10,9%Geen€120,- eenmalige plaatsingskosteniDEAL, Creditcard, Paypal, Bancontact, Sofort.2010
Doneerdoel4,96,05%€0,59GeeniDEAL, Overboeking, Bancontact.2018
Steunactie4,65%€0,50 –
€0,50 + 3,4% **
GeeniDEAL, Paypal, Overboeking, Sofort,
Bancontact, KBC, Belfius
2020
PIFworld4,26,05%€0,29 –
€0,10 + 3,4% **
GeeniDEAL, Creditcard, Paypal, Overboeking, Sofort,
Bancontact, EPS, Giropay, Belfius, KBC
2010
Kentaa4,40 – 5%***€0,17 –
€0,41 + 3,4% **
€99 / maandiDEAL, Creditcard, Incasso, Paypal,
Bancontact
2016
Nationale Donatie PaginaGeen beoordelingen6,05%€0,61GeeniDEAL2020
GetFunded3,47%€1,15GeeniDEAL, Bancontact, Paypal2014
* De transactiekosten zijn afhankelijk van het gedoneerde bedrag en de fooi. Bij een donatie van €10,- en fooi van €0,- wordt er 11,4% transactiekosten ingehouden. Bij een donatie van €100 en een fooi van €0,- wordt er 3,4% ingehouden.
** De transactiekosten variëren per betaalmethode. In de tabel is het laagste (iDEAL) en het hoogste (Paypal) tarief genoemd.
*** De platformkosten zijn afhankelijk of er een fooi optie op het donatieformulier wordt getoond. Indien er geen fooi optie wordt getoond rekent Kentaa 5%, indien er wel een fooi optie wordt getoond wordt er 0% gerekend.

3 beoordelingen voor Doneeractie

  1. Jelle de Jong

    Mijn zoontje zamelde geld ik voor kinderen met kanker. Via doneercatie.nl haalde hij een paar grote maar vooral veel kleine bedragen binnen. In totaal 540 euro. Tot mijn verbazing werd er 72 euro minder uitgekeerd. Wat blijkt: er wordt 6% commissie geheven en 85 cent PER transactie. Ik heb de site uitgespit en pas bij ‘veel gestelde vragen’ stond de commissie vernoemd. In de aanmeld proceduren is daar niets over gecommuniceerd. Ik snap dat er kosten worden gemaakt maar de hoeveelheid die deze partij binnenharkt is echt onacceptabel, zeker omdat zij de mensen niet informeert over de kosten die worden gerekend. Het bedrijf wat hier achter zit is https://www.netlevel.nl

  2. Jelle

    Bedrog. Dit bedrijf zit achter doneercatie.nl Mijn zoontje zamelde geld ik voor ziek kinderen. Via doneercatie.nl haalde hij een paar grote maar vooral veel kleine bedragen binnen. In totaal 540 euro. Tot mijn verbazing werd er 72 euro minder uitgekeerd. Wat blijkt: er wordt 6% commissie geheven en 85 cent PER transactie. Ik heb de site uitgespit en pas bij ‘veel gestelde vragen’ stond de commissie vernoemd. In de aanmeld proceduren is daar niets over gecommuniceerd. Ik snap dat er kosten worden gemaakt maar de hoeveelheid die deze partij binnenharkt is echt onacceptabel, zeker omdat zij de mensen niet informeert over de kosten die worden gerekend. Het bedrijf wat hier achter zit is https://www.netlevel.nl

  3. Jelle de Jong

    Ik weet niet waarom mijn beoordeling niet geplaatst wordt maar ik heb al drie keer mijn ervaring gedeeld over doneeractie.nl … en mijn ervaring is zeer slecht omdat zij een van de weinige platforms zijn die niet transparant zijn over kosten. Waarom wordt dit niet geplaatst TOP10 crowdfunding?

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment