Top10 Crowdfunding Websites Lening

Op deze pagina vindt u een overzicht van de top 10 Crowdfunding Websites voor het zoeken van een Zakelijke lening of Financiering.

crowdfunding websites

Top 10 lenen

Op deze pagina vindt u een overzicht van de top 10 platformen voor het zoeken van funding.

shake-hands

capital-circle

 

Beoordeling van onze bezoekers:

4.00 ( 35 )

1. Capital circle

Capital Circle biedt verschillende vormen van leningen aan bedrijven binnen het MKB segment vanaf € 25.000,- tot € 2.000.000,-. Daarnaast biedt Capital Circle speciale vormen van financiering en investering aan voor franchise gerichte projecten. Dit is allemaal mogelijk via de Crowdfunding Websites van Capital Circle.

MEER INFORMATIE
 • Minimaal 3 jaar bestaand bedrijf
 • Minimale omzet van € 100.000,- in het afgelopen jaar
 • Nederlands bedrijf

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

oneplanetcrowd
 

Beoordeling van onze bezoekers:

3.94 ( 34 )

2. One planet crowd

One planet crowd is een platform wat zich volledig richt op financiering voor sociale en duurzame ondernemingen. Dit biedt kansen op groei of uitbreiding ook een waarde in de vorm van onderscheiding als duurzaam of sociale onderneming wanneer financiering via dit platform plaatsvindt. Dit is allemaal mogelijk via de Crowdfunding Websites van One Planet Crowd.

MEER INFORMATIE
 • Minimaal 3 jaar geleden opgericht
 • Positieve cashflow op maandbasis (of bijna)
 • Jaaromzet van minimaal € 250.000,-
 • Maakt een duidelijke en directe positieve duurzame of maatschappelijke impact

Leningen worden verstrekt vanaf € 100.000,- tot een bedrag van € 2.500.000,- tegen een rentepercentage van 4% tot 8% met een looptijd van 1 tot 7 jaar.

 

 

Beoordeling van onze bezoekers:

4.00 ( 43 )

3. Funding circle

Een lening voor al uw zakelijke doeleinden. Het aanschaffen van een bedrijfsauto, het inkopen van voorraad of het voorfinancieren van projecten. Dit is allemaal mogelijk via de Crowdfunding Websites van Funding Circle.

MEER INFORMATIE

 • Lenen van € 10.000,- en € 250.000,-
 • Rente vanaf 2,49% per jaar
 • Looptijd van 6 tot 60 maanden
 • Boetevrij vervroegd aflossen

Funding Circle biedt bedrijven zakelijke leningen aan voor elk doeleinde. Elke financiering komt in een bepaalde risicocategorie terecht. Hierdoor kan de rente sterk variëren per risicocategorie.

knab
 

Beoordeling van onze bezoekers:

4. Knab

Knab verstrekt lineaire leningen voor bedrijven binnen het MKB segment. Lenen via Knab kan vanaf € 50.000 tot € 2.500.000 via Knab Crowdfunding. Binnen het netwerk van Knab bevinden zich 155.000 potentiële investeerders (en klanten) die via het platform bereikt kunnen worden. Dit is allemaal mogelijk via de Crowdfunding Websites van Knab.

MEER INFORMATIE
 • € 350,- beoordeelingskosten
 • € 850,- plaatsingskosten
 • Succesfee van 1,5%

Bij financiering via dit platform worden verschillende kosten in rekening gebracht. Om te beginnen dienen er kosten voor een kredietbeoordeling te worden voldaan van € 350,-. Daarnaast worden publicatie- en contractkosten van € 850,- in rekening gebracht. Ook geldt er een maandelijkse administratieve fee van 0,07%. Tot slot wordt er bij het succesvol behalen van financiering een succesfee in rekening gebracht van 1,5% met een minimum van € 1.500,-.

symbid
 

Beoordeling van onze bezoekers:

4.09 ( 22 )

5. Symbid

Symbid biedt financiering aan voor zowel startende als bestaande bedrijven in ruil voor aandelen in het bedrijf. Daarnaast is het mogelijk om financiering op te halen in ruil voor converteerbare obligaties. Met name voor bedrijven in een startende fase kan deze vorm van financiering uitkomst bieden. Dit is allemaal mogelijk via de Crowdfunding Websites van Symbid.

MEER INFORMATIE
 • Crowdfunding in de vorm van aandelen of converteerbare leningen
 • Succesfee vanaf 5%
 • Variabele juridische kosten

Symbid biedt financiering aan voor zowel startende als bestaande bedrijven in ruil voor aandelen in het bedrijf. Daarnaast is het mogelijk om financiering op te halen in ruil voor converteerbare obligaties. Elke vorm van financiering is dus gebonden aan het uitgeven van een aandeel in jouw bedrijf.

collin
 

Beoordeling van onze bezoekers:

4.00 ( 25 )

6. Collin crowdfund

Collin Crowdfund is marktleider in de crowdfunding branche en verstrekt lineaire leningen aan MKB ondernemingen.Voor zakelijke groei(financiering) kun je bij dit platform terecht voor financiering tussen de € 50.000,- en € 2.500.000,-. Dit is allemaal mogelijk via de Crowdfunding Websites van Collin Crowdfund.

MEER INFORMATIE
 • € 350,- beoordeelingskosten
 • € 850,- plaatsingskosten
 • Succesfee van 1,5%

Om in aanmerking te komen voor financiering via Collin Crowdfund dien je door een strenge selectieprocedure heen te lopen waarbij een beoordeling plaatsvind door een Crowdfund coach en Risk coach. Tot slot buigt een interne commissie zich over elk financieringsverzoek voordat deze wordt goedgekeurd.

lender-spender
 

Beoordeling van onze bezoekers:

4.13 ( 23 )

7. Lender spender

Lender & Spender is een innovatieve aanbieder van consumentenleningen met als missie om de markt voor consumentenleningen eenvoudiger, transparanter, eerlijker en efficiënter te maken. Dit is allemaal mogelijk via de Crowdfunding Websites van Lender Spender.

MEER INFORMATIE
 • minimaal 21 jaar en maximaal 65 jaar oud zijn
 • de Nederlandse nationaliteit hebben
 • in Nederland wonen

Lenen kan vanaf € 5.000,- tot een bedrag van € 25.000,-. Na het indienen van een aanvraag ontvang je binnen een uur een vrijblijvend aanbod met informatie over jouw financieringsverzoek. Zodra je succesvol door de gehele registratie loopt staat het geld binnen 3 dagen op jouw rekening. Wanneer je van gedachten verandert kun je binnen 14 dagen kostenloos een annulering indienen. Naast rente wordt een afsluitvergoeding berekend van 1%.

geldvoorelkaar
 

Beoordeling van onze bezoekers:

4.11 ( 35 )

8. Geld voor elkaar

Geld voor elkaar is een van de grotere Nederlandse crowdfunding platformen en richt zich op ondernemers binnen het MKB segment. Als ondernemer bepaal je zelf de looptijd en rente van de financiering wanneer je via dit platform een project start. Dit is allemaal mogelijk via de Crowdfunding Websites van Geld voor Elkaar.

MEER INFORMATIE
 • Succesfee vanaf 1,5%
 • Publicatiekosten vanaf € 349,- tot € 499,-

Geld voor elkaar biedt p2p lending aan voor zowel bedrijven als particulieren via verschillende vormen van financiering (annuïtaire leningen, groeileningen, aflossingsvrije leningen en converteerbare leningen). Deze verschillende vormen van financiering brengen verschillende voordelen met zich mee, maar ook bepaalde nadelen.

kapitaal-op-maat

 

Beoordeling van onze bezoekers:

4.07 ( 14 )

9. Kapitaal op maat

Kapitaal op Maat verstrekt leningen aan organisaties binnen het MKB segment. Lenen kan vanaf € 25.000,- tot een bedrag van € 2.500.000,-. Voor het opstarten van een project dient met een financieringsaanvraag in te dienen op de website. Dit is allemaal mogelijk via de Crowdfunding Websites van Kapitaal op Maat.

MEER INFORMATIE
 • € 395,- analysekosten
 • Publicatiefee van € 350,-
 • Succesfee van 4%

Om succesvolle financiering te behalen wordt er een analyse uitgevoerd waaruit het volgende wordt bepaald:

 • de aflossingscapaciteit voor uw aanvraag
 • de risicoklasse van uw project

Op basis hiervan wordt een project al dan niet goedgekeurd.

seedrs
 
 

Beoordeling van onze bezoekers:

3.79 ( 28 )

10. Seedrs

Seedrs is een internationaal platform afkomstig uit Engeland die zicht breed specialiseren in zo ongeveer alle verschillende soorten crowdfunding. Denk hierbij aan traditionele financiering, maar ook financiering via bijvoorbeeld aandelen. Daarnaast kun je via dit platform financiering aanvragen voor + € 5.000.000,-. Dit is allemaal mogelijk via de Crowdfunding Websites van Seedrs.

MEER INFORMATIE
 • Succesfee van 6%
 • Eenmalige vergoeding van € 2.840,- bij succesvolle financiering
 • Geen extra kosten gebruik platform

Dit platform specialiseert zich in het verhandelen van aandelen via crowdfunding. Dit type crowdfunding is met name interessant voor middelgroot- en grote bedrijven die vermogen willen ophalen tegenover de uitgifte van aandelen.