Top 10 Crowdfunding Investeren

Op deze pagina vindt u een overzicht van de Top 10 Crowdfunding Investeren Websites van Nederland.

crowdfunding investeren

Top 10 investeren

Op deze pagina vindt u een overzicht van de top 10 platformen voor investeerders.

crowdfunding

one-planet-crowd
 

Beoordeling van onze bezoekers:

3.94 ( 34 )

1. One planet crowd

Oneplanetcrowd is het platform voor duurzame investeerders en ondernemers. Op het platform kan geïnvesteerd worden met positieve impact op mens en milieu, middels een lening, een converteerbare lening, en een combinatie met voorverkoop van producten en/of diensten. En daarom staat One Planet Crowd in de top 10 Crowdfunding Investeren Websites.

MEER INFORMATIE
 • Rente vanaf 4%
 • Verschillende investeringsvormen
 • Staffelkorting bij meer investeringen

Over elke investering wordt een beheervergoeding berekend van 0,8% op jaarbasis inclusief BTW over het uitstaande leenbedrag (0,2% per kwartaal). Dit bedrag wordt automatisch ingehouden op aflossingen van de leningnemer aan investeerders.

capital-circle

 

Beoordeling van onze bezoekers:

4.00 ( 35 )

2. Capital circle

Capital Circle richt zich op het aanbieden van lineaire en annuïteiten leningen binnen het MKB segment. Je kunt via dit platform investeren in verschillende projecten met een rente tot 7% per jaar. En daarom staat Capital Circle in de top 10 Crowdfunding Investeren Websites.

MEER INFORMATIE
 • Gemiddeld rendement van 6,6 % per jaar
 • Gemiddelde tijd voor succesvolle funding: 16 dagen
 • In totaal 57 projecten gefinancieerd
 • Totaal afgeboekt: € 0,-

Capital Circle heeft een eenvoudige structuur. Capital Circle rekent een jaarlijkse vergoeding van 1% over de lening van een investeerder aan een Geldvrager. De 1% wordt berekend over daadwerkelijk uitstaande gelden. Er zijn geen kosten voor het bieden op projecten, accountkosten of andere verborgen kosten.

symbid
 

Beoordeling van onze bezoekers:

4.09 ( 22 )

3. Symbid

Symbid biedt financiering aan voor zowel startende als bestaande bedrijven in ruil voor aandelen in het bedrijf. Daarnaast is het mogelijk om financiering op te halen in ruil voor converteerbare obligaties. Dit biedt investeerders de kans om aandeelhouder te worden in een bedrijf. En daarom staat Symbid in de top 10 Crowdfunding Investeren Websites.

MEER INFORMATIE
 • Investeren vanaf € 20,-
 • Lage kosten
 • Investeren in aandelen of converteerbare obligaties

Investeren kan vanaf € 20,-. Door te investeren wordt je aandeelhouder in een bedrijf. Dit kan via de directe uitgifte van aandelen of het verstrekken van converteerbare obligaties. Rendementen zijn erg afhankelijk van het type financiering en het bedrijf waarin wordt geïnvesteerd.

 

 

Beoordeling van onze bezoekers:

4.00 ( 43 )

4. Funding circle

Funding Circle biedt leningen aan voor alle zakelijke doeleinden. Via dit platform is het mogelijk om vanaf € 100,- te investeren in verschillende projecten waarbij de rente kan oplopen tot 18,90% per jaar. En daarom staat Funding Circle in de top 10 Crowdfunding Investeren Websites.

MEER INFORMATIE

 • Ontvang maandelijks rente en aflossing
 • Gratis registreren vanaf € 100,- investeren
 • Investeer in gevestigde bedrijven

Funding Circle houdt op de rentebetalingen die de leners aan de investeerders maandelijks doen, rechtstreeks servicekosten in, met een hoogte van 1,0 procentpunt van de nominale rentevoet.

collin-crowdfund
 

Beoordeling van onze bezoekers:

4.00 ( 25 )

5. Collin crowdfund

Collin Crowdfund is marktleider in de crowdfunding branche. Het platform biedt investeringskansen met een aantrekkelijk rendement en verstrekt lineaire leningen tussen de € 50.000,- en € 2.500.000,-. En daarom staat Collin Crowdfund in de top 10 Crowdfunding Investeren Websites.

MEER INFORMATIE
 • Gemiddeld netto rendement van 4,01%
 • Een gemiddelde van 99,5% wordt succesvol gefund
 • Meer dan € 90.000.000,- totaal geinvesteerd
 • Gratis account 

Collin crowdfund rekent een beheervergoeding van 0,85%. Deze wordt eenmaal per jaar berekend over het nog openstaande investeringsbedrag, exclusief eventuele kortingen. Collin crowfund biedt daarnaast voor trouwe investeerders een loyaliteitsprogramma aan waarbij korting over de beheervergoeding wordt gerekend, startend bij een minimale investering van € 15.000,-

6. Crowd about now

CrowdAboutNow bestaat sinds 2009 en is één van de eerste crowdfunding platforms van Nederland. Je kunt via dit platform zowel investeren als projecten opstarten.

MEER INFORMATIE

Investeren loont. Je krijgt er altijd iets voor terug, namelijk de uitvoering van een project waar jij achter staat. Ook word je leuk beloond als je investeert. In het geval van een leningcampagne ontvang je rendement op je investering. En er zijn ook andere beloningen. Zo kun je een exemplaar van het product krijgen of een eervolle vermelding in de zaak.

Investeren in projecten op CrowdAboutNow is gratis. Er worden alleen transactiekosten in rekening gebracht van maximaal €0,80 per investering.

lender-spender
 

Beoordeling van onze bezoekers:

4.13 ( 23 )

7. Lender spender

Lender & Spender is een innovatieve aanbieder van consumentenleningen met als missie om de markt voor consumentenleningen eenvoudiger, transparanter, eerlijker en efficiënter te maken. En daarom staat Lender Spender in de top 10 Crowdfunding Investeren Websites.

MEER INFORMATIE
 • Investeren vanaf € 100,-
 • Gemiddeld netto rendement van 4,13%
 • Vaste rente en maandbedragen

Voor het openen van investeerdersaccount, inleggen van geld en ontvangen van betalingen worden geen kosten berekend door Lender Spender. Wel wordt er door Lender Spender op jaarbasis 1% ingehouden over het uitstaande investeerbedrag. Deze kosten worden automatisch verrekend met de maandelijkse uitbetalingen.

seedrs
 
 

Beoordeling van onze bezoekers:

3.79 ( 28 )

8. Seedrs

Seedrs laat alle typen beleggers investeren in bedrijven waarin ze geloven en delen in hun succes. Dit doet Seedrs middels een eenvoudig, zeer professioneel, online proces waarbij investeerders beschermd worden terwijl het bedrijven helpt met groeien en het genereren van rendement. En daarom staat Seedrs in de top 10 Crowdfunding Investeren Websites.

MEER INFORMATIE
 • Internationaal platform
 • Geschikt voor hoge investeringen
 • Mogelijk aandelen te verkopen aan andere investeerders

Investeren via SEEDRS is gratis. Over het totale rendement wat als investeerder wordt behaald berekent SEEDRS echter wel een percentage van 7,5%. Dit wordt automatisch ingehouden op uitbetalingen via het platform.

kapitaal-op-maat

 

Beoordeling van onze bezoekers:

4.07 ( 14 )

9. Kapitaal op maat

Kapitaal Op Maat is hét platform voor ondernemers in het MKB die op zoek zijn naar een financiering. Via crowdfunding lenen investeerders, in ruil voor rendement, geld uit aan ondernemers. Dat noemen wij bankvrij financieren. En daarom staat Kapitaal op Maat in de top 10 Crowdfunding Investeren Websites.

MEER INFORMATIE
 • Rente van 6,5 tot 9,0 % per jaar
 • Investeer als ondernemer tot € 2.500.000,-
 • Vanaf € 100,- investeren
 • Investeren in midden- en kleinbedrijf (MKB)

Bij een investering via Kapitaal Op Maat betaalt u eenmalig een administratie fee van 0,9% van uw investering, inclusief btw. Deze wordt in rekening gebracht als het doelbedrag is behaald. Hoe meer u investeert, hoe lager de fee.

lendahand
 

Beoordeling van onze bezoekers:

4.00 ( 26 )

10. Lendahand

Nieuwe banen creëren bij bedrijven in opkomende landen én mensen aldaar in staat stellen om hun toegang tot basisbehoeften te verbeteren. Zo wil Lendahand armoede bestrijden. Lendahand is een online impact investing platform waar maatschappelijk bewuste beleggers kunnen investeren. En daarom staat Lendahand in de top 10 Crowdfunding Investeren Websites.

MEER INFORMATIE
 • 3% tot 6% rente per jaar
 • Investeer direct of met lokale partners
 • Hoge maatschappelijke bijdrage

Als investeerder betaal je geen kosten door middel van investeringen gedaan via Lendahand. Het platform houd zelf rente in op het leenbedrag van ondernemers.