Voordekunst

(1 klantbeoordeling)
Categorie: Tag:

Beschrijving

Wat is Voordekunst Crowdfunding?

Voordekunst Crowdfunding is een crowdfundingplatform dat mensen in staat stelt om geld op te halen voor creatieve ideeën en projecten in Nederland. De Voordekunst projecten lopen uiteen van muziekalbums, boeken, schilderijen en zelfs films.

Voordekunst Kosten

Veel mensen vragen zich af ‘Wat zijn de kosten van Voordekunst NL?’. Voordekunst rekent een percentage van het gedoneerde bedrag. Dit percentage varieert van 8,5% tot 10,9% (incl. btw) afhankelijk van de begeleiding die je kiest. Naast het percentage rekenen ze €120 (incl. btw) plaatsingskosten. Dit noemen zij contributiekosten op de website. De kosten zijn te vinden onder het kopje Veelgestelde vragen’ → ‘Vragen over crowdfunden op voor de kunst’. Vergelijk de prijzen van alle donatieplatformen in de tabel onderaan deze pagina.

Voordekunst Belasting

Hoeveel belasting betaal je over de donaties die je via Voor de kunst nl ontvangt? Als de schenking niet hoger is dan € 2.244 (tijdelijk € 3.244 per schenker in 2021), hoeft de ontvanger van de donaties geen belasting te betalen. Voor giften van naaste familieleden kunt je €5.604 belastingvrij schenken. Met crowdfunding kunt je dus veilig €100.000 inzamelen zonder schenkbelasting te betalen, zolang de donatie lager is dan € 2.244 per donateur. Als er meer donaties worden gedaan voor elke donateur, wordt 30% schenkingsbelasting betaald over donaties tot € 124.726. Voor giften boven dit bedrag wordt een schenkingsbelasting van 40% betaald. Dergelijke geschenken zijn uiterst zeldzaam in crowdfunding-campagnes.

Is Stichting Voor de kunst ANBI?

Op 31 december 2016 is de Culturele ANBI Status van Voordekunst ingetrokken. De reden hiervoor is dat Voordekunst nl volgens de Belastingdienst te weinig direct toe zou voegen aan het algemeen nut. 

Voordekunst Review en Ervaringen

Crowdfunding Voordekunst is een populaire platform voor creatieve projecten en scoort op Facebook reviews goed. Met een gemiddele score van 4,4 uit 5 met ruim 96 Voordekunst ervaringen van Facebook gebruikers.

Is Voordekunst betrouwbaar?

Www Voordekunst nl bestaat sinds 2010 en heeft vele miljoenen Euro’s ingezameld voor creative crowdfunding projecten in Nederland. Je kunt dus met enige zekerheid stellen dat het Voor de kunst Crowdfunding betrouwbaar en veilig is. De Voordekunst contact mogelijkheden zijn zowel per mail als telefonisch.

Hoe werkt Voordekunst?

Een crowdfunding voor de kunst is gemakkelijk. Je start met het aanmaken van de pagina. Als je alle informatie gereed hebt, is dit snel gedaan. Zodra de campagne is goedgekeurd en je bent aangemeld, kun je beginnen met donaties inzamelen. Door de crowdfunding zelf te delen via e-mail, WhatsApp, Facebook en andere socialmediakanalen bereik je snel een grote groep met mensen. Je kunt de donateurs persoonlijk bedanken en op de hoogte houden door middel van updates.

Voordekunst Alternatief

Er zijn inmiddels veel verschillende crowdfunding platformen in de wereld en in Nederland. Een goed Voordekunst alternatief voor Nederland en andere Europese landen is WhyDonate. Zij zijn een stuk goedkoper en een betrouwbare Nederlandse partij die actief is in heel Europa. Onderaan deze pagina vind je een volledige vergelijking.

 

DonatieplatformBeoordelingenPlatformkostenTransactiekostenOverige kostenBetaalmethodesWebsite lancering
WhyDonate4,70%1,9%+ €0,25GeeniDEAL, Creditcard, Paypal, Overboeking, Incasso, Sofort,
Bancontact, EPS, Giropay, Belfius, KBC
2013
GoFundMe4,50%2,9% + €0,25GeenCreditcard, iDEAL2010
Doneeractie2,97,3%€1,03GeeniDEAL, Overboeking, Bancontact
Belfius, KBC, Sofort.
2016
Geef4,20%3,4% – 11,4%*GeeniDEAL, Creditcard, Paypal, Klarna.2011
Voordekunst4,28,5% – 10,9%Geen€120,- eenmalige plaatsingskosteniDEAL, Creditcard, Paypal, Bancontact, Sofort.2010
Doneerdoel4,96,05%€0,59GeeniDEAL, Overboeking, Bancontact.2018
Steunactie4,65%€0,50 –
€0,50 + 3,4% **
GeeniDEAL, Paypal, Overboeking, Sofort,
Bancontact, KBC, Belfius
2020
PIFworld4,26,05%€0,29 –
€0,10 + 3,4% **
GeeniDEAL, Creditcard, Paypal, Overboeking, Sofort,
Bancontact, EPS, Giropay, Belfius, KBC
2010
Kentaa4,40 – 5%***€0,17 –
€0,41 + 3,4% **
€99 / maandiDEAL, Creditcard, Incasso, Paypal,
Bancontact
2016
Nationale Donatie PaginaGeen beoordelingen6,05%€0,61GeeniDEAL2020
GetFunded3,47%€1,15GeeniDEAL, Bancontact, Paypal2014
* De transactiekosten zijn afhankelijk van het gedoneerde bedrag en de fooi. Bij een donatie van €10,- en fooi van €0,- wordt er 11,4% transactiekosten ingehouden. Bij een donatie van €100 en een fooi van €0,- wordt er 3,4% ingehouden.
** De transactiekosten variëren per betaalmethode. In de tabel is het laagste (iDEAL) en het hoogste (Paypal) tarief genoemd.
*** De platformkosten zijn afhankelijk of er een fooi optie op het donatieformulier wordt getoond. Indien er geen fooi optie wordt getoond rekent Kentaa 5%, indien er wel een fooi optie wordt getoond wordt er 0% gerekend.

 

Extra informatie

Branche

Communicatie en media, Duurzaam ondernemen, Industrie, Kunst en cultuur, Land, tuinbouw en natuur, Overheid

Doelgroep

, ,

Doel van financiering

Groei, Persoonlijke lening, Start-up

Streefbedrag

, , , , , , , , , , ,

Type crowdfunding

1 beoordeling voor Voordekunst

 1. Roderick Mcdaniels

  Hello top10crowdfund.nl,

  We noticed you are only listed in 18 out of a possible 10k+ directories.

  You can view your ranking here: https://directoryregistar.info/top10crowdfund.nl?id=MTg=

  Get more traffic, leads and sales by having your business rank high on search engines.

  We’ve automated everything that we possibly could to make submitting your website a breeze.

  Visit us on https://directoryregistar.info and get submitted 10k+ directories.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment